Xerrada a l'escola per a totes les famílies

L’APA de l'escola us convida a assistir a la xerrada que tindrà lloc el proper:

DIA: dimecres 17 de novembre
HORA: 17:15h
LLOC: Sala d'Actes / Escola Vedruna-Àngels
DOCENT: Estrella Ribó, psicòloga

Dins del programa "Aprendre amb tu" del Departament d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat, a través de la Secretaria de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania.

Canvis i pèrdues en l’entorn familiar. Com podem ajudar els nostres fills i filles a superar-los?

Al llarg de la nostra vida, tots i totes experimentem diferents canvis i pèrdues que ens afecten notablement. Les nostres filles i fills creixen envoltats/ades d’experiències vitals que afecten la seva maduresa emocional i el seu creixement personal. Així, doncs, l’evolució de la societat ens porta a nous conceptes de família i als nostres nens i nenes els toca viure canvis diversos, com ara la separació de les persones progenitores i l’adaptació a les noves estructures familiars. També hi ha altres circumstàncies que deixen marca a les seves vides, com són el canvi de ciutat, domicili o escola, o quan experimenten petites i grans pèrdues, per exemple, la pèrdua del seu animal de companyia o d’algun familiar (avis, àvies, tiets, tietes...).

El paper de la família és fonamental per acompanyar, escoltar, entendre i orientar els fills i filles en uns moments difícils de viure i complexos d’integrar emocionalment, ja que fins aleshores són desconeguts per ells o elles. És important que, com a pares i mares, estiguem preparats i preparades per quan arribin aquestes situacions: hem de saber què fer i què dir, i, sobretot, hem de tenir clar com actuar per mantenir el benestar dels nostres nens i nenes, ja que segons com vivim nosaltres aquestes situacions també afecten les filles i fills.

Entrades populars